Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rembrandts Bijbelse taferelen rond Pasen

18 maart|20:00 - 22:00

Rembrandts Bijbelse taferelen rond Pasen

In het Rembrandtjaar 2019 waarin we herdenken dat de meester-schilder en etser Rembrandt van Rijn 350 jaar geleden is overleden, mag een kring over het werk van Rembrandt niet ontbreken.
Rembrandt zag zichzelf het liefst als een historieschilder, iemand die met zijn kunstwerken verhalen vertelt en verbeeldt. Daar wilde hij de allerbeste in zijn. Vooral het verbeelden van Bijbelverhalen had zijn voorkeur. Die kende iedereen en zo kon hij zijn vakmanschap het beste aan anderen tonen.
Rembrandt heeft vele tekeningen, etsen en schilderijen gemaakt bij verhalen uit de Bijbel. Onder andere het boek Genesis en het deuterocanonieke Tobit waren bij Rembrandt geliefd.
Maar ook heeft hij vele etsen gemaakt bij de verhalen rond de geboorte en de kruisdood van Jezus.
Tijdens de avonden gaan we dit prachtige en sterk emotioneel geladen werk van Rembrand bekijken. Herkent u welk verhaal hier uitgebeeld wordt? Wat spreekt u aan? Welk moment in het verhaal heeft Rembrandt gekozen? Dat zijn vragen die steeds gesteld zullen worden. Dan gaan we het verhaal lezen en vragen ons af of het werk van Rembrandt ons ook een nieuwe manier van kijken geeft op het oude verhaal.
In de kantlijn zal ook de nodige achtergrondinformatie gegeven worden over het werk van Rembrandt, over zijn tijd en de technieken die hij hanteerde en ook zelf ontwikkelde. Zo was
hij bijvoorbeeld een groot vernieuwer van de etstechniek.

Deze avond bekijken we Rembrandts Bijbelse taferelen rond Pasen

Gegevens

Datum:
18 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Rondeel
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
Telefoon:
026 362 00 50

Organisator

Ds. Dirk Jan Brans
E-mail:
djbrans@xs4all.nl