Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rembrandts Bijbelse taferelen rond Kerst

18 december 2019|20:00 - 22:00

Rembrandts Bijbelse taferelen rond Kerst

In het Rembrandtjaar 2019 waarin we herdenken dat de meester-schilder en etser Rembrandt van Rijn 350 jaar geleden is overleden, mag een kring over het werk van Rembrandt niet ontbreken.
Rembrandt zag zichzelf het liefst als een historieschilder, iemand die met zijn kunstwerken verhalen vertelt en verbeeldt. Daar wilde hij de allerbeste in zijn. Vooral het verbeelden van Bijbelverhalen had zijn voorkeur. Die kende iedereen en zo kon hij zijn vakmanschap het beste aan anderen tonen.
Rembrandt heeft vele tekeningen, etsen en schilderijen gemaakt bij verhalen uit de Bijbel. Onder andere het boek Genesis en het deuterocanonieke Tobit waren bij Rembrandt geliefd.
Maar ook heeft hij vele etsen gemaakt bij de verhalen rond de geboorte en de kruisdood van Jezus.
Tijdens de avonden gaan we dit prachtige en sterk emotioneel geladen werk van Rembrand bekijken. Herkent u welk verhaal hier uitgebeeld wordt? Wat spreekt u aan? Welk moment in het verhaal heeft Rembrandt gekozen? Dat zijn vragen die steeds gesteld zullen worden. Dan gaan we het verhaal lezen en vragen ons af of het werk van Rembrandt ons ook een nieuwe manier van kijken geeft op het oude verhaal.
In de kantlijn zal ook de nodige achtergrondinformatie gegeven worden over het werk van Rembrandt, over zijn tijd en de technieken die hij hanteerde en ook zelf ontwikkelde. Zo was
hij bijvoorbeeld een groot vernieuwer van de etstechniek.

Deze avond bekijken we Rembrandts Bijbelse taferelen rond Kerst

Gegevens

Datum:
18 december 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Serre van Rozendaal
Kerklaan 15
Rozendaal,

Organisator

Ds. Dirk Jan Brans
E-mail:
djbrans@xs4all.nl