Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openlucht kerkdienst

5 juli|10:00

Voorgangers: Ds. D.J. Brans en Ds. F. Ort

Op zondag 5 juli houden de Protestantse Gemeente Velp en de Protestantse gemeente Rozendaal een gezamenlijke openlucht kerkdienst in het openluchttheater. We sluiten daarmee samen het kerkelijk seizoen en onze samenwerking in de online-diensten af.

Het openluchttheater de Pinkenberg heeft plaats voor 750 mensen maar is zo omgebouwd dat 100 bezoekers er ruim kunnen zitten op corona-veilige afstand. Ook in de buitenlucht mag helaas niet samen gezongen worden: de zang zal daarom verzorgd worden door een gelegenheidskoortje.

       

Voor de kinderen is er tijdens de dienst een speurtocht en na de dienst voetballen we op een veld van DVOV: jong tegen oud (jeugd tegen krasse knarren).
Na het potje voetbal lunchen voetballers en publiek met elkaar op het gras. Als iedereen iets meeneemt, is er genoeg: we kunnen de gezelligheid delen, lunchpakketten helaas niet (in verband met de maatregelen).
Na de dienst kunnen we in het openluchttheater (of langs de kant van het voetbalveld!) koffie drinken. Ook hier geldt: neem uw eigen beker en thermoskan koffie of thee mee.

Parkeren
Als u op de fiets komt, kunt u deze parkeren bij de ingang: Kluizenaarsweg 4. Komt u met de auto? Dan moet u deze parkeren bij het parkeerterrein tussen DVOV en VVO (adres: De Pinkenberg 4). Daar staat iemand die u wijst hoe u over het veld van VVO naar de ingang van de Pinkenberg kunt lopen.

Reserveren
Reserveren voor de dienst is verplicht en kan via de website van de PKN-Velp. Of per telefoon: 026-3760277. Meld u tijdig aan. Voor Velp 75 plaatsen, voor Rozendaal 25.

Aanmelden
Voetbal je mee? Super! Laat het weten aan ds. Dirk Jan Brans, zodat hij weet hoeveel tegenstanders (jeugd) en medestanders (krasse knarren ) hij heeft.

Effe praktisch
Ga thuis van te voren naar het toilet. Omkleden voor de voetbalwedstrijd ? Daar is vast een beschut plekje voor te vinden.

 

Collecte: Diaconie/ KiA: Kayamandi ( voor beide gemeentes)

Stichting SOS Kayamandi werd in maart 2005 opgericht en zet zich in voor de kinderen in de townships Kayamandi en Cloetesville, bij Stellenbosch in Zuid-Afrika. Er komt veel aids voor en de bevolking is erg arm en er heerst veel werkloosheid.
Onze stichting is 14 jaar geleden begonnen met het broodproject. Dit omdat veel gezinnen geen geld hadden om voedsel te kopen en de kinderen zonder gegeten te hebben naar school kwamen.
Ook zorgen we voor 18 weeskinderen  in 3 kleinschalige weeshuizen. “Onze” kinderen in de weeshuizen hebben vaak geen net werk, niet alleen zijn de ouders overleden aan aids, maar ook ooms en tantes, opa’s en oma’s. Dit is zeker ook een  probleem als de oudere kinderen het  weeshuis gaan verlaten, een baan hebben, gaan studeren. Bij problemen kunnen ze dan bij niemand terecht, hoe mooi zou het zijn om voor die kinderen een opvanghuis te kunnen realiseren. ( www .sos-kayamandi.nl )

Gegevens

Datum:
5 juli
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Openlucht theater
Pinkenbergseweg
Velp,