Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoeting, bezinning en gesprek ‘on-line’

16 januari|20:30 - 21:30

ZOOMEN naar PASEN

Ontmoeting, bezinning en gesprek ‘online’
In de veertigdagentijd willen we de mogelijkheid bieden elkaar online te ontmoeten en met elkaar in gesprek te raken over ons geloof en al wat ons zo bezighoudt. Dat doen we aan de hand van tien woorden die betrekking hebben op Pasen en de weg daar naar toe. Deze woorden zijn ‘vasten’, ‘bidden’, ‘biechten’, ‘vergeven’, ‘verzoenen’, ‘lijden’, ‘sterven’, ‘opstaan’, ‘leven’ en ‘vieren’.

Wanneer
Op zes dinsdagavonden (16 en 23 februari, 2, 9, 16, 23 maart) en de vier eerste avonden van de Stille Week (29, 30 en 31 maart en 1 april) steeds van 20.30 tot 21.30 uur. U kunt een paar minuten van te voren inloggen via de volgende link:

Opzet van de avonden
Elke avond staat één van de tien woorden centraal (in de boven aangegeven volgorde). We wisselen met elkaar uit wat het woord bij ons oproept. De predikant of kerkelijk werker leest een korte bezinnende tekst over het woord met aansluitend een Bijbeltekst. Dan bespreken we kort wat ons opvalt of raakt en vervolgens bespreken we een viertal vragen. Dan zingen we een lied. Tot slot wisselen we uit wat we willen vasthouden naar aanleiding van de ZOOMbijeenkomst en eindigen met het hardop uitspreken van het ‘Onze Vader.’

Leiding: Ds. Dirk Jan Brans en Rob van de Wetering

Gegevens

Datum:
16 januari
Tijd:
20:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

On-line

Organisator

Ds. Dirk Jan Brans
E-mail:
djbrans@xs4all.nl