Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ochtenddienst

5 mei|10:00

Voorganger: Pastor Janneke Bron
Op deze Bevrijdingsdag horen we hoe het verdergaat met de Emmaüs- gangers na hun ontmoeting met Jezus. In de Openbaring van Johannes (Apocalyps) wordt in beeldende taal gesproken over het Lam Gods. Beeldende taal heeft, hoe kan het anders, kunstenaars geïnspireerd. Woorden worden beelden – zo gaan we de woorden die we horen ‘bekijken’ door ons te laten meenemen door de Gebroeders Van Eyck (15e eeuw) die het Lam Gods uitbeeldden in het altaarstuk in de Sint Bavokathedraal in Gent.
Vinden wij woorden van bevrijding in deze beelden? Ontdekken we een weg om te gaan?
Lezingen: Lucas 24:35-48; Openbaring van Johannes 5:6-14
Pastor Janneke Bron

Collectes:
1. Diaconie/ Project Oog voor horen
2. Kerk/ Verlichting Grote Kerk en bevrijdingsramen
3. Diaconie/ Dorcas

Eerste collecte: Oog voor horen


Een gehoorapparaat printen?
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie hebben meer dan 80 miljoen kinderen en jongeren hoortoestellen nodig die voor hen onbereikbaar zijn. Dit probleem oplossen met de huidige middelen is zeer kostbaar en tijdrovend. Daarom probeert het Centrum voor Revalidatie- technologie in Jordanië met moderne 3D-technieken gehoorapparaten sneller, goedkoper en voor veel meer arme mensen beschikbaar te maken. Eind mei bezoekt bestuursvoorzitter René Kolsters de diverse organisaties in Jordanië waarvoor het project ‘Oog voor Horen’ geld ophaalt. De Nederlandse ‘Dovenpriester’ die als visionair aan de basis staat van dit centrum is in februari voorgegaan in Velp. U zult er meer overzien en horen in de komende Lefs.

Derde collecte: Dorcas

Dorcas is een internationale, christelijke organisatie voor ontwikkelings¬samenwerking. In Velp is Dorcas vooral bekend door het breien van heel veel dekens en kleertjes voor kinderen.

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps