Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst TOP 2000 Viering

29 december 2019|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Hier mag u zelf popliedjes inbrengen die voor u een goed verhaal vertellen.

Top2000-kerkdienst – Een goed verhaal
Op zondag 29 december 2019 om 10.00 uur is er een Top2000-kerkdienst in de Grote Kerk een. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2. In de Top 2000 staan veel nummers die je raken. Iedereen kent ze wel: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen.
Het is een andere invulling van een kerkdienst: samen luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis. Deze keer geen psalmen of gezangen, maar bijvoorbeeld ‘Avond’ van Boudewijn de Groot, ‘Wish you were here’ van Pink Floyd of ‘What if God was one of us’ van Joan Osborne.
Om voor Velp een boeiende Top2000-kerkdienst samen te stellen hebben wij jouw hulp nodig. Ons uitgangspunt is deze keer het jaarthema ‘een goed verhaal’. Wij vragen je uit de Top2000 een poplied te kiezen dat voor jou een goed verhaal vertelt: een liedje dat je geraakt heeft en waar je veel aan hebt gehad, een liedje dat jouw verhaal vertelt en daarom voor jou een goed verhaal is. Het kan ook een liedje zijn dat zegt wat je altijd al had willen zeggen, enz.
Voer je nummer in op de website www.top2000kerkdienst.nl/velp. Op deze website kun je 3 nummers kiezen uit de Top2000, maar je mag ook een nummer inbrengen (op een nummer stemmen) dat niet in de lijst staat. Bij het stemmen wordt gevraagd om een motivatie te geven (niet verplicht) waarom je dit nummer kiest. Daarbij kun je aangeven of deze motivatie mag worden voorgelezen tijdens de kerkdienst.
Mensen die stemmen via internet lastig vinden, kunnen ook hun gekozen lied mailen naar top2000@pknvelp.nl.
Graag stemmen/opgeven voor zondag 15 december
Van de ingebrachte liederen willen we een mooie kerkdienst samenstellen
Dirk Jan Brans, Tiny Richter en Auke Walda

Wij rekening op uw medewerking.

Ds. DirkJan Brans

Collectes:
1. Diaconie/ Moldavië KiA
2. Kerk/ Eigen gemeente
3. Kerk/ Multimedia

1e collecte Moldavië KiA

Zorg voor kwetsbare kinderen en ouderen. Op de diaconale dag van Kerk in Actie vertelde de directeur van de christelijke organisatie Bethania in Moldavië over zijn dag- en kindercentrum. Arme, eenzame ouderen kunnen daar terecht voor ontmoeting, activiteiten, een maaltijd en een douche. Kinderen lopen risico slachtoffer te worden van geweld en mensenhandel omdat hun ouders alléén in buurlanden werk kunnen vinden. Ze krijgen huiswerkhulp, een maaltijd, sportactiviteiten en psychosociale hulp. Steun a.u.b. dit werelddiaconale project! Bankrekening NL89 ABNA 0457457457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, kenmerk W 015101.

Gegevens

Datum:
29 december 2019
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps