Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

17 januari|10:00

Voorganger: Ds. G. Ruiterkamp 

Ook deze dienst is via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1252 te volgen.

Tweede zondag Epifanie
Lezing: Johannes 2:1-11 ‘De bruiloft in Kana’
Een verhaal over water dat wijn wordt en waarvan Johannes zegt dat het het begin van Jezus’ tekenen is. Een teken dat het gemis, het bittere, de smakeloosheid en de hopeloosheid van ons menselijke leven omgekeerd zal worden. Water wordt wijn – de voorsmaak van wat komen gaat.
Ds. G. Ruiterkamp

Collectes:

  1. Diaconie/ Vluchtelingenwerk
  2. Kerk/ Oecumene

 

1e collecte: diaconale collecte voor Vluchtelingenwerk Nederland.

Als kind vluchtte Fereshteh al eens voor het geweld in Afghanistan. Nu is ze met haar eigen gezin wanhopig op zoek naar een veilige plek. Na een barre zeetocht bereikten ze het Griekse eiland Lesbos en belandden in het vluchtelingenkamp Maria. Fereshteh “toen ik de tentjes zag kon ik alleen maar huilen”. Van levensbelang is het dat vluchtelingen overal ter wereld onder menselijke omstandigheden asiel kunnen aanvragen. Fereshteh en haar gezin zijn inmiddels ‘kwetsbaar ‘ verklaard en mogen hun procedure in Athene afwachten.

U kunt uw donatie geven via Givt of overmaken op het rekeningnummer van de Diaconie en Kerk van Velp:
Voor de collecte van de Diaconie op rekeningnummer NL50 RABO 0369 7717 88, t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.
En voor de collecte van de Kerk op rekeningnummer NL79 RABO 0373 7343 28, t.n.v. CKRM Protestantse Gemeente Velp, o.v.v. datum en naam collectedoel.

Gegevens

Datum:
17 januari
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps