Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

16 juni 2019|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Trinitatis – Zondag van de Drie-eenheid
Lezingen: Spreuken 8:22-31 en Johannes 3:1-16
‘Lang voor alle wasmiddelen was God al drie in één,’ schrijft Loesje op één van haar posters. Een veel mooier beeld voor de drie-eenheid dan een wasmiddel vind ik water. Water bestaat in drie vormen; ijs, vloeibaar water en waterdamp. En toch is het alle drie water. Water is in die zin ook een mooi beeld voor God. Hij is als een stevige ijsvloer waarop we kunnen schaatsen, hij komt in Jezus tot ons als vloeibaar water, als levenswater dat onze ziel drenkt en hij stuurt zijn heilige Geest als waterdamp die alles doordrenkt en het leven mogelijk maakt.
Zonder water zou het leven niet mogelijk zijn en zou de aarde niet groen kunnen kleuren. God is het die ons voert naar groene weiden en vredig water. Dit bedenkend, is het heel toepasselijk dat wij op deze zondag GJ. (Gerie) Mensink mogen bevestigen in het ambt van ‘groene’ ouderling, zie ook blz. 21. Komt allen!
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:
1. Diaconie/ KiA – werelddiaconaat.
2. Kerk/ Eigen gemeente
3. Kerk/ Jeugdwerk

Eerste collecte:
Het werelddiaconale werk van Kerk in Actie omvat onder andere financiële hulpverlening bij rampen (noodfonds) en het bevorderen van een rechtvaardige verdeling van welvaart en macht in ontwikkelingslanden. Vandaag een algemene collecte voor dit belangrijke werkveld van Kerk in Actie. Bijdragen kan ook via rekening NL89 ABNA 0457457457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. Werelddiaconaat.

Gegevens

Datum:
16 juni 2019
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps