Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

2 juni 2019|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Zevende zondag van Pasen.
Lezingen: 1 Samuël 12:19b-24en Johannes 14:15-21
De zondag voor Pinksteren, de zevende zondag van Pasen, wordt ook wel wezenzondag of de zondag van het weeskind genoemd. Het kind zoekt, kan vele kanten opkijken. Wie bevestigt zijn bestaan, waar zal het zich thuis weten? Dan zegt Jezus: ‘Ik zal jullie niet als wezen achterlaten … maar ik zal Mijn hemelse Vader vragen om een pleitbezorger te sturen die in Geest en waarheid voor jullie zal instaan.’
Ds. Dirk Jan Brans

 

Collectes:
1. Diaconie/ SOS Kayamandi
2. Kerk/ Kofiie/thee na de dienst
3. Kerk/ liturgisch bloemschikken

Eerste collecte:

SOS Kayamandi zet zich in voor de townships Kayamandi en Cloetesville in ZuidAfrika op het gebied van voeding; zorg voor weeskinderen; hygiene en medische zaken; scholing en kinderopvang .Er komt onder de 35.000 inwoners veel aids voor en 50% heeft geen werk.

 

Schrijfactie Amnesty

Amnesty vraagt aandacht voor een tv-producer uit Zuid-Korea die in 1969 werd ontvoerd door Noord-Koreaanse agenten. Over zijn lot is niets bekend, maar er zijn aanwijzingen dat hij nog leeft. Zijn familie hoopt op een weerzien met de 82-jarige man, vóór het te laat is. De president van Zuid-Korea wordt gevraagd om bij de Noord-Koreaanse autoriteiten aan te dringen op duidelijkheid over het lot van deze man. Petitielijsten vindt u bij de schrijftafels in de kerk en het Rondeel.

Gegevens

Datum:
2 juni 2019
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps