Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ochtenddienst

1 maart|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

lnvocabit (Latijn voor ‘Roept hij Mij aan’) is de eerste zondag in de Veertigdagentijd, een periode van bezinning in het christendom als voorbereiding op het Paasfeest.
Op zondag 9 februari heb ik gepreekt over Sifra en Pua, twee bijzondere en dappere vroedvrouwen.
Vandaag horen we het verhaal dat daarop aansluit, het verhaal over het kindje Mozes in het biezen mandje
(Exodus 2: 1-1O).
Het is opnieuw een verhaal over twee bijzondere vrouwen, de oudere zus van het kindje Mozes en de dochter van de Farao.
In de preek hoort u hoe bijzonder ze zijn.
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:
1.  Diaconie/ Yezidi’s
2.  Kerk/ Geluidsinstallaties
3.  Kerk/ Lef!

1e collecte Hulp voor Yezidi’s
Augustus 2014 werden de Yezidi’s in Irak en Syrië wereldnieuws. Duizenden ontvluchtten de IS-terreur. Velen stierven door honger, dorst en gebrek aan medicijnen. Vrouwen werden verkracht of verhandeld als slaaf. In Velp woont de familie van Wahhab Hassoo. Hij vertelde met Pasen 2015 in onze kerk over zijn geloofsgemeen­schap. We collecteerden voor “NL helpt Yezidi’s” en zamelden goede­ren in voor transport naar Irak. Hoe is hun situatie nu? Wahhab vertelt ons daarover en we collecteren voor de Yezidi’s.

Schrijfactie Amnesty International
     
Amnesty vraagt onze aandacht voor Aser Mohamed uit Egypte. In januari 2016 werd de toen 14-jarige scholier opgepakt door de veiligheidsdienst en is hij gemarteld met elektroshocks en ophanging aan benen en armen. Onder die druk bekende hij betrokkenheid bij een hotelaanslag in Caïro, maar tijdens zijn rechtszaak hield hij vol onschuldig te zijn. In oktober 2019 is Aser veroordeeld tot 10 jaar celstraf. Amnesty pleit voor zijn onvoorwaardelijke vrijlating omdat door marteling verkregen bewijs een grove schending is van eerlijke procesvoering. Meer informatie vindt u bij de schrijftafels in de kerk en in het Rondeel.

 

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps