Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

5 januari|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Voor Epifanie
Lezingen: Jesaja 60:1 -6 en Matteüs 2:1-12 In het verhaal van de drie wijzen zien we mensen van ver in beweging komen om op het licht af te gaan. Licht is het kernwoord van Epifanie.
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:
1. Diaconie/ Amnesty International
2. Kerk
3. Diaconie/ Stichting Voorkom

1e collecte Amnesty International

Mensenrechten waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty zet zich hier al sinds 1961 voor in. Doneren kan ook via bankrekening NL45 TRIO 0198100000 t.n.v. Amnesty International te Amsterdam
5 januari

3de collecte diaconie
Stichting Voorkom.
Deze Stichting heeft dagelijks gesprekken met jongeren over het gebruik van alcohol, drugs en roken maar ook wat is risicogedrag en hoe jongeren zich weerbaar kunnen opstellen voor allerlei invloeden die aan hen trekken.

Schrijfactie Amnesty International
De Pakistaanse hoogleraar en mensenrechtenverdediger Muhammad Ismail is kritisch op het leger en de behandeling van zijn familie. Zijn dochter komt op voor vrouwenrechten en protesteerde tegen de verkrachting van een vrouw uit een minderheidsgroep. Na een aanklacht voor laster en terrorisme is zij naar Amerika gevlucht voor asiel. Haar vader hangt een celstraf van 7 jaar boven het hoofd voor ”haatzaaien”. Amnesty vraagt de autoriteiten om intrekking van deze aanklacht en de familie met rust te laten. Bij de schrijftafels in de kerk en in het Rondeel liggen petitielijsten klaar voor ondertekening.

 

Gegevens

Datum:
5 januari
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps