Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

20 oktober 2019|10:00

Voorganger: Ds. B. Bomer

We lezen Genesis 32 vanaf vers 22, een van de meest indringende verhalen uit het Oude Testament : het gevecht van Jakob aan de Jabbok. Het is het gevecht van de mens met zichzelf , met zijn diepste “ik”, met zijn geweten, met God. En gevecht datje moet leveren om met jezelf in het reine te komen, een gevecht om de plaats en de stem van God in je, een gevecht om houvast, om zegen, om bevestiging van je bestaan.
Pas dan kun je verder. Pas dan kan Jakob verder en zijn broer recht in de ogen kijken. Het is het gevecht van de mens, van u en mij, uiteindelijk om zegen, om er te mogen zijn in het licht.
We vieren deze zondag ook het Heilig Avondmaal, we delen brood en wijn, weten ons verbonden met de weg van de Mensenzoon, vieren dat we er mogen zijn als kinderen van het licht.
Ds. Bert Bomer

Collectes:
1. Diaconie/ Kinderen in de knel
2. Kerk/ Multimedia
3. Diaconie/ Stoelenproject Arnhem

1e collecte
Colombia, onderwijs i.p.v. kinderarbeid

In de sloppenwijken van Bogotá werken talloze kinderen lange dagen op de markt of in de vuilnis.
Zwaar en onveilig werk, in een omgeving van geweld en drugsgebruik.
Stichting Kleine Arbeider geeft vaktrainingen aan kinderen en ondersteunt tienermoeders. Per kind kost zo’n training € 200 en voor €75 per jaar is er ook elke dag iets te eten. Namens de kinderen van Bogotá dankt Kerk in Actie u voor uw collectebijdrage of via rekening NL89 ABNA 0457457457 t.n.v. Kerk in
Actie te Utrecht o.v.v. K 00500.

3de collecte Stoelen project in Arnhem .
De winter komt er aan en dan wordt het weer druk in Het Kruispunt in de Spoorwegstraat. Daklozen kunnen er terecht voor een maaltijd en ‘s nachts voor een bed met de volgende ochtend een ontbijt.

Gegevens

Datum:
20 oktober 2019
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps