Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

6 oktober 2019|10:00

Voorganger: Ds. Dirk Jan Brans

Afscheid en bevestiging van ambtsdragers

Lezingen: 1Samuël 25:14-15 en Lucas 17: 1-10
Abigaïl, een knappe en slimme vrouw, spreekt David ernstig toe. Zo weet ze te voorkomen dat deze toekomstige koning zich bezondigt aan onnodig bloedvergieten. Ook in de evangelielezing speelt het elkaar ernstig toespreken, en zo elkaar bij de les houden, een belangrijke rol.
Ds. Dirk Jan Brans

Collectes:
1. Diaconie/ KiA project
2. Kerk/ Kerk & Israël
3. Kerk/ Seniorenwerk

1ste collecte M yanmar, gehandicapten horen erbij.

In Myanmar hebben mensen met een lichamelijke handicap nauwelijks toegang tot onderwijs, zorg en werk. TMLI biedt noodzakelijke zorg en revalidatie en stimuleert het opstarten van een eigen bedrijf, zoals brommer- of telefoonreparatie, kapper of het maken van vloeibare zeep. Voor één persoon is een
startkapitaal van €32 nodig . TMLI motiveert werkgevers om gehandicapten in dienst te nemen . Draag bij aan een menswaardig bestaan voor gehandicapten in Myanmar! Bankrekening NL89 ABNA 04574 57457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. projectnr. W 013101.

2e collecte Kerk & lsraël
Voor de Protestantse Kerk is de relatie met Israël een essentieel element van de eigen identiteit. De Protestantse Kerk onderstreept de verbondenheid met het volk Israël en ondersteunt daarom het gesprek met en over onze Joodse wortels in plaatselijke gemeenten met
inspiratiematerialen, ontmoetings- en netwerkdagen en het tijdschrift Kerk & Israël Onderweg. In 2019 ondersteunen we samen met het Centraal Joods Overleg het werk in Nes Ammim, een internationale christelijke gemeenschap in Israël gericht op ontmoeting en dialoog. Ook is er nieuw gespreksmateriaal gemaakt voor gemeenten, De Uitdaging, waarin christenen worden uitgedaagd om lessen te leren uit de dialoog met joden. Uw steun via de collecte maakt al deze activiteiten mogelijk.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2019
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT
+ Google Maps