Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

28 juli 2019|10:00

Voorganger Ds. Bert Bomer

Veel kerkgangers zijn met vakantie en die vakantieperiode leent zich minder om een serie preken over een thema, een bijbelboek etc. te houden, want als kerkganger mis je dan zo maar die samenhang.
De zomer is dan bij uitstek geschikt om de pas in te houden bij gelijkenissen. We lezen Mattheus 13: 1 – 9. Gelijkenis van de zaaier.
Een spannende gelijkenis, want die zaaier redt het maar nèt! Er gaat veel verloren! En daarmee staat hij dicht bij ons: immers in ons leven mislukt er ook veel en gaat ook veel verloren! En toch, aan het einde van de gelijkenis is er sprake van oogst: deel dertig,
deels zestig, deels honderdvoudig. En waar komt dat dan door? Ik hoop over deze bekende gelijkenis nieuw licht te laten schijnen.
Bert Bomer

 

Collectes:

  1. Diaconie
  2. Kerk/ Velper donderdagen
  3. Kerk/ Koffiedrinken

 

2e collecte
Velleper Donderdagen

Op 25 juli en 1 augustus gebeurt het weer. Mensen komen van heinde en ver naar Velp voor de gezelligheid, en om wat te snuffelen en te schumen. Meer dan dertig vrijwilligers zijn op deze donderdagen actief in en voor de kerk aan de Emmastraat. Aan de voorbijgangers wordt een kaarsje aangereikt. Mensen zijn welkom om even binnen te komen kijken en een kaarsje aan te steken, een gedicht mee te nemen, even stil te zijn, te bidden, of te schuilen voor hitte of regen. En mensen uitnodigen hoeft eigenlijk al niet meer; ze weten het: de kerk is open. Voor velen is dit de enige keer per jaar dat ze in een kerk komen. Dus het betekent wel iets voor mensen!
Klaas Eldering

 

 

Gegevens

Datum:
28 juli 2019
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT