Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ochtenddienst

14 juli 2019|10:00

Voorganger: Ds. Paul Moet

We weten het al…
Eigenlijk is het best gevaarlijk als we denken het allemaal al te weten.
Dat gevaar bestaat ook bij het overbekende mooie verhaal dat voor vanmorgen op het rooster staat, n.l. dat van de barmhartige Samaritaan (Lucas 10: 25-37). Of kunnen we dat gevaar trotseren en er iets nieuws in ontdekken?
Ds. Paul Moet

Collectes:
1. Diaconie/ Schuldhulpmaatje
2. Kerk/ Multimedia
3. Diaconie/ Kinderen in de knel Oude Jan

1e collecte:

SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal bestaat 3 jaar.
Reden voor een feestje? Nou eigenlijk niet. Want schulden hebben is geen pretje: steeds die stress en slapeloze nachten omdat de brieven van de incassobureaus maar op de deurmat blijven vallen. Maar hoe fijn is het dan als een Maatje je helpt om weer “grip op de knip” te krijgen. Als je weer orde krijgt in je financiën en rust hebt in je hoofd.
Dat mag SchuldHulpMaatje doen!
En daarom is het feest. Omdat we de afgelopen 3 jaar bijna 100 mensen/gezinnen hebben kunnen helpen. Onze 12 maatjes zijn 1000 uur bij de mensen thuis geweest om ze bij te staan in hun strijd tegen de geldzorgen.
Wat kunt U doen?
Naastenliefde is ook praten over geldproblemen.
Naastenliefde betekent dat je geen oordeel hebt. “Eigen schuld dikke bult” werkt hier niet.
Veel mensen met schulden trekken zich terug. En zoeken uit schaamte pas hulp als de ellende niet meer te overzien is: de gordijnen blijven dicht, ze nodigen geen mensen meer thuis uit, zijn ineens vaak hun portemonnee ‘vergeten’ en doen niet meer mee aan activiteiten die geld kosten.
jaar.
Landelijk gezien, dus ook in de gemeente Rheden, heeft twintig procent van de huishoudens serieuze financiële problemen. Dus ook in uw omgeving zijn er vele mensen in nood. Gezinnen van wie het dagelijks leven ontwricht wordt door de schulden en die gebukt gaan onder groot persoonlijk leed. Maar praten erover is zo moeilijk!
Mogelijk herkent u zulke signalen van geldnood bij iemand in uw omgeving. Wacht in dat geval niet af, praat erover. Informeer voorzichtig of er geldzorgen zijn en biedt hulp aan. Leg uit dat de Diaconie hulp kan bieden om de geldzaken weer onder controle te krijgen. U kunt ook doorverwijzen naar SchuldHulpMaatje voor gratis hulp van een deskundige en betrouwbare vrijwilliger. En sla een arm om die ander heen. Gewoon uit naastenliefde zoals Jezus ons geleerd heeft. Elk mens verdient een nieuwe kans.
Voor meer informatie Seia Moet-Boekema, secretaris Diaconie Protestantse Gemeente Velp Informatie over SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal:
renskeh.schuldhulpmaatje@gmail.com

3e collecte:
Moldavië, toekomst voor kinderen.
In dit armste land van Europa leiden veel kinderen een zwervend bestaan en ontbeert het hen aan liefdevolle zorg. Meisjes lopen het risico om verhandeld en misbruikt te worden in de seksindustrie. De kerken en Youth for Christ bieden 1400 kinderen naschoolse opvang, huiswerkhulp, gezonde maaltijden en sportactiviteiten. Draagt u bij aan deze liefdevolle ontferming over kinderen?
Bankrekening NL89 ABNA 0457 4574 57 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. projectnummer W 013830.

Gegevens

Datum:
14 juli 2019
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, 6883 HT