Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meditatie

17 september 2019|20:00 - 21:00

Op de dinsdagen 3 en 17 september is de meditatie in de Oude Jan aan de hand van het Latifa-gebed, of de Latifa-meditatie, zoals de vorige keren in deze zomer.
Deze meditatievorm is al heel erg oud en inspireert mensen uit verschillende tradities. Het wordt een ‘zijns-meditatie’ genoemd, omdat je hele ‘zijn’ erin betrokken wordt.
Latif betekent zoiets als subtiele ademhaling en latifa staat voor plekken in het lichaam waar de subtiele menselijke eigenschappen zich bevinden.
Lichaam en geest worden verbonden, doordat bij elke stap van de meditatie langs die plekken wordt gegaan terwijl je met aandacht stilstaat bij de aspecten van je bestaan. Het is heel eenvoudig maar heeft een krachtige uitwerking!

Dit is het Latifagebed:
Ik besta (linkerzij)
Ik verlang (rechterzij)
Ik hoop (linkerborst)
Ik geloof en vertrouw (rechterborst)
Ik laat los (keel)
Ik heb lief (hart)
Ik ben bereid (buik)

Elke bijeenkomst doen we alle stappen en per keer zijn we bij één of twee stappen wat langer stil. Op 3 september is dat ‘ik heb lief’ en op 17 september ‘ik ben bereid’. Met bereid zijn sluiten we de serie af. Bereid om te zijn wie je bent, om jouw plaats in te nemen in de gemeenschap, om de weg te gaan die jouw weg is.

Om 20.00 uur is er eerst ontmoeting met koffie/thee. Na ongeveer tien minuten worden we stil en begint de meditatie. De kerk wordt in stilte verlaten om 21.00 uur.
Kosten: vrijwillige bijdrage.
Begeleiding: Janneke Bron, janneke.bron@pknvelp.nl

Gegevens

Datum:
17 september 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Oude Jan
Kerkstraat 56
Velp, 6883 HV