Op zondag 29 december aanstaande vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in de Grote Kerk.
Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2 .
Nummers met inhoud
In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.
Ds. Dirk Jan Brans gaat voor in deze kerkdienst. Ds. Brans: “Wat is er dan mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis? Daarom wordt er in de Grote kerk te Velp een Top2000-kerkdienst gehouden.”
Internetkerk
Het is een idee van internetkerk MijnKerk.nl, waar vorig jaar ruim 40 kerken door het hele land aan meededen. Internetkerk MijnKerk.nl is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland en bestaat sinds 2013. Maandelijks bezoeken zo’n 7000 mensen MijnKerk.nl. Doel van MijnKerk.nl is om mensen te inspireren en te troosten via een website en de sociale media met herkenbare verhalen uit het gewone leven.
Praktische gegevens
Het thema van de kerkdienst is Een goed verhaal. Medewerking wordt verleend door diverse solisten onder leiding van Hans Grotebreg en door de organist Gert Jan Jongerden.
De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor Moldavië
Datum: 29 december
Aanvang: 10 uur
Adres: Kerkstraat 32 te Velp
Zie ook: www.mijnkerk.nl/TOP2000 of www.top2000kerkdienst.nl/velp