Papiermeesters

OLYMPUS DIGITAL CAMERA               Peter Schroeder Peter Schroeder

Iedere laatste zaterdag van de maand heeft u tussen 8.30 uur en 11.30 uur gelegenheid om bij de Grote Kerk het oud papier in te leveren. Vrijwilligers staan klaar, om u te helpen met het uitladen. Ook halen de papiermeesters in een kleine wijk het oud papier huis-aan-huis op.

Bestemming opbrengst oud papier

De opbrengst van het oud papier, tussen de drie en vier honderd euro per maand, is bestemd voor verfraaiing van de Grote Kerk. Dit wil zeggen dat de opbrengst voor bijzondere projecten is bedoeld, die niet uit het normale budget van de kerk betaald kunnen worden. Zo is in het verleden het orgel gerestaureerd; er is een extra kroonluchter aangeschaft; en het Jugendstil hek in de Kerkstraat is gerestaureerd en geplaatst. Daarna werd geld ingezameld voor het aanbrengen van twee bevrijdingsramen van Velp, in de Grote Kerk, hetgeen inmiddels is gerealiseerd. Momenteel wordt geld ingezameld voor het overplaatsen van de luidklok van de Parkstraatkerk naar de Grote Kerk in de Kerkstraat.

Papiermeesters gezocht

Heeft u zin en tijd om ons twee keer per jaar te assisteren bij de inzameling van papier, dan bent u van harte welkom. Wilt u voordat u dit definitief toezegt eens meedraaien, dan kan dit ook. U kunt hiervoor contact opnemen met Peter Schroeder, Tel: 026-3622542 of Adrie van der Put, Tel: 026-3635710