Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ochtenddienst

27 mei om 10:00

Evenement Navigatie

Voorganger: Pastor Janneke Bron

De zondag Trinitatis of Drievuldigheidszondag, is de kerkelijke naam voor de zondag na Pinksteren.
Het feest van de heilige drie-eenheid. Deze zondag vormt de brug van de Paastijd naar het begin van de zomer in het kerkelijk jaar.

Sinds de 13e eeuw vieren de westerse kerken het geheim van Vader, Zoon en Geest als het feest van Drie-eenheid of Drievuldigheid, Trinitatis in het Latijn. Bijzonder: in de oosterse kerken viert men op deze dag Allerheiligen.

Het feest van de Drievuldigheid vat alle geheimen van God samen: de verbondenheid, de verscheidenheid en de eenheid. God, die niet zomaar te begrijpen is, maar zich steeds anders laat kennen.

We horen onder andere het verhaal van Mozes uit Exodus 3, die ontdekt dat de grond waarop hij zich bevindt heilige grond is.

Janneke Bron

 

Collectes: 

1.  Diaconie/ SOS Kayamandi

2.  Kerk/ Eigen gemeente

3.  Diaconie/Stichting Leergeld

 

1e collecte: SOS Kayamandi.

leder kind telt: geef het een toekomst. De Stichting zet zich in voor de kinderen in de townships Kayamandi en Cloetesville bij Stellenbosch in Zuid-Afrika. Dagelijks wordt gezorgd voor een broodmaaltijd met melk en fruit voor ca. 1200 kinderen.
Daarnaast wordt de exploitatie gesteund van drie weeshuizen, waarin 18 kinderen wonen met hun pleegmoeders.
Kinderen met leerachterstand worden kosteloos geholpen door studenten van de universiteit tijdens hun stageperioden.

 

3e collecte: Stichting Leergeld Arnhem Renkum Rheden.

Deze stichting stelt zich ten doel om kinderen uit die gemeenten wel de mogelijkheid te bieden om mee te doen. Met bijvoorbeeld het verschaffen van een fiets of een laptop om huiswerk te maken. Daarnaast ondersteunt Leergeld door -een deel van- de kosten op zich te nemen voor schoolkampen en -excursies en andere activiteiten.
In voorkomende gevallen kunnen kinderen ook een beroep doen op Leergeld voor het lidmaatschap van een sportclub, muziekles of kunstzinnige vorming of scouting

Gegevens

Datum:
27 mei
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grote Kerk
Kerkstraat 32
Velp, Gelderland 6883 HT Nederland
+ Google Maps