Actie Kersttas

kersttassen-2016-11

Wat is de Actie Kersttas?

Het is een gezamenlijke oecumenische actie van alle 9 Diaconieën van de kerken in de Gemeenten Rheden en Rozendaal onder de paraplu van Diana.

Op een zaterdag of zondag in de Adventsperiode kunnen mensen boodschappen brengen. Deze worden naar een centraal punt gebracht en door de Diaconie en de Stichting Mensen in de Bijstand verdeeld onder mensen die het moeilijk hebben. Doel is hen zo ook een fijne kersttijd te bezorgen. Nederland behoort nog steeds tot de rijkste landen ter wereld. Toch zijn er in ons rijke Nederland nog 2,5 miljoen mensen die op of rond de armoedegrens leven en dat aantal neemt toe in deze tijd van crisis en ontslagen!

Er zijn veel mensen éénoudergezinnen met opgroeiende kinderen, werklozen en ouderen die al jarenlang van een minimum moeten rondkomen. De Actie Kersttas betekent een extraatje voor diegenen die van een minimuminkomen moeten leven.

Met uw boodschappen maken we ‘modelpakketten’ die worden verspreid door de Stichting Mensen in de Bijstand en de plaatselijke diaconieën en caritasinstellingen. Doet u mee?

Heeft u tips of suggesties aangaande deze doelgroep, meld het ons dan s.v.p.

 

Klik hier voor de “Folder Actie Kersttas”

 

Contactpersoon: